Medezeggenschapsraad (MR)

Vertegenwoordigers van ouders en personeel

Iedere school heeft een medezeggenschapsraad, zo ook de Omnibus.
De MR bestaat uit vertegenwoordigers van personeel en ouders. Zij praten en denken mee over het schoolbeleid. De MR denkt mee over belangrijke zaken op school, zoals hoeveel geld waar naartoe gaat, wat de schooltijden zijn en wat er in het schoolplan moet komen te staan.
De leden van de MR worden gekozen door middel van verkiezingen en vertegenwoordigen dus ook hun achterban (ouders en personeelsleden).
De MR op de Omnibus bestaat uit 3 ouders en 3 personeelsleden.
De MR heeft een controlerende, vertegenwoordigende en initiatiefrijke rol.

  • Controlerende rol: de MR bestudeert voorgenomen besluiten van het bevoegd gezag en geeft daar een reactie op. Afhankelijk van het onderwerp heeft de MR hierin adviesrecht of instemmingsrecht.
  • Vertegenwoordigende rol: de MR houdt contact met de achterban door informatie te verstrekken over de activiteiten van de MR maar ook door te informeren wat er leeft in de gemeenschap.
  • Initiatiefrijke rol: de MR deelt op eigen initiatief meningen en maakt standpunten kenbaar richting de schoolleiding of het schoolbestuur.

De MR heeft 5 rechten: recht op overleg, initiatiefrecht, informatierecht, adviesrecht en instemmingsrecht.
Ook is er een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR). Hierin kunnen leden van elke school die deel uitmaakt van Stichting Akkoord PO! zitting hebben. De GMR houdt zich voornamelijk bezig met bovenschoolse zaken en heeft daarin dezelfde status als de MR op schoolniveau.

Hieronder zie je een foto van de medezeggenschapsraad. Van boven naar beneden, en van links naar rechts:
Djámilla Giessen (pesoneelslid), Joyce Sikkink (personeelslid), Matthijs (ouder), Simone Smedts (personeelslid), Doortje Bongaarts (ouder), Ryanne Grootentraast-Joosten (ouder).